13 augusti 2012

Moron Express i Media

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.4904033-nytt-sound-och-ny-ep-for-moron-express

Simon Isaksson, Alexander Lund och Johan Persson i Moron Express. Alexander Mangs och Philip Wester­berg fattas  på bilden.
Simon Isaksson, Alexander Lund och Johan Persson i Moron Express. Alexander Mangs och Philip Wester­berg fattas på bilden. Fotograf: Anna-Karin Pernevill

Nytt sound och ny EP för Moron Express

Punkrockarna i Moron Express har spelat tillsammans sedan 2010. De har släppt en skiva och spelat på bland annat Yran. Nu har de hittat sitt sound och släpper en ny EP med åtta låtar.
Tidigare var de splittrade musikaliskt och Alexander Lund som spelar trummor beskriver förra skivan som tre EP:s som släpptes som ett album.
– Den här EP:n låter mer som en skiva än förra, säger Alexander Lund.
– Det är en konst att spela in, att hitta rätt feeling. Nu är vi på väg mot något som vi kommer att behålla, fortsätter han.
– Det här är det bästa vi har gjort, säger basisten Johan Persson.
EP:n spelades in på fyra dagar i samband med att Moron Express var med på samlingsplattan ”Hotet från skogarna”.
– Vi skulle spela in två låtar till ”Hotet från skogarna” och hade fyra dagar på oss. Vi hade massa låtar redan och spelade in dem också, säger sångaren Simon Isaksson.
– Nu är det både lättare och bättre låtar än tidigare, fortsätter han.
– Men de har inte blivit tråkigare att spela dem, säger Alexander Lund.
Omslaget till EP:n är en bild som gitarristen Alexander Mangs pappa tog på 1970-talet.
– Men han har inte fått någon kredd för det, säger Simon Isaksson och skrattar.
Det är ingen releasefest inplanerad i dagsläget, men en miniturné håller på att planeras till slutet av augusti och början av september. De är redan bokade till rockklubben Harry B James i Stockholm. Men först ska killarna ha lite semester. Johan Persson ska åka till Kina och Simon Isaksson ska åka till Island. Alexander Lund fick en vecka i Borlänge.
EP:n har spelats in i Empire studios i bageriet på Frösö. Det är även där som Moron Express har sin replokal.
Moron Express består av Simon Isaksson på sång, Alexander Lund på trummor, Johan Persson på bas, Philip Westerberg på gitarr och Alexander Mangs även han på gitarr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar